Olen neulonut sitten viime näkemän huiveja.

On valmistunut yksi Baktus, joka on neulottu kahteen kertaan ensin yhdellä langalla, joka on merkkiä Lucy Neatby Celestial Merino Dream Multi-Color, ja siitä tuli niin kovin levoton, että purin sen ja tein uusiksi Sandnes Garn’in punaisen Lanett’in kanssa. Joka toinen lanka oli siis tuota kirjavaa lankaa ja joka toinen Lanett’ia. Lankaa kului yhteensä 120 grammaa. Puikot oli kokoa 3. Kiva huivi teemalla ”Väriä  talveen”.

Toinen valmis huivineulomus on Multnomah. Se on tehty Ravelryn Kahelivaihdossa Olebrumm’ilta saadusta käsinkehrätystä Ashford merino+silkki langasta. Kaunis lanka! Lankaa meni kaikki se mitä oli eli noin 350 metriä. Puikot olivat tässäkin työssä kokoa kolme. Huivin mitoiksi tuli korkeudesta 55 cm ja leveydestä noin 150 cm.  Aika hyvä koko kaulaan sidottavaksi.

Sitten olen myös tehnyt sellaisen kaulurin tapaisen. Se on tuollainen pötkylä - pyörönä neulottu ja pyöreäksi yhteen liitetty. Lankana Ice Yarn’in Maya, joka on kai jo lopetettu alpakka silkkilanka. Lankaa käytetty neljä kerää eli 120 g. Puikot kokoa 3,5.

Pötkylän pituus renkaan on noin 130 cm, eli se riittää kaksi kertaa kaulan ympärille. Saa nähdä kuinka käytännöllinen tuollainen mahtaa olla.

Tekeillä on kaksi huivia. Ensimmäisenä esittelyssä se, jota olen tehnyt pitempään. Kyseessä on  Ravelryssä oleva 2010 Lace KALendar mysteryhuivi, johon saa kerran kuussa ohjetta. Nyt olen siis tekemässä toukokuun vihjettä. Langaksi valitsin teetee Elegantin.  Puikkokoko on 3.

Koska tuota  KALender huivia voi neuloa vain rajallisen määrän kuukaudessa, niin toki tarvitaan toinenkin pitsiprojekti. Toinen juuri aloitettu huivi on Haruni, joka löytyy Ravelrystä. Siihen olen ostanut langaksi Manos del Uruguay’n Lace’ä, joka on alpakka (75%), silkki (20%), kasmir (5%) lanka. Puikot ovat 2,5. Tätäkin neulotaan Knit along -periaatteella Ravelryn Kaheli ryhmässä.

Mitähän sitten neuloisi...