Olemme olleet lomailemassa Puruveden rannalla. Ilmat eivät hirveästi suosineet, mutta aika meni kuitenkin ihan rattoisasti. Lapset nauttivat saadessaan uida mielin määrin hyvällä rannalla kirkkaassa vedessä.
Minä pääsin synttärilahjana käymään opperalaulajien viihdekonsesrtissa Olavinlinnassa. Juha Uusitalo - vau mikä laulaja! Hän esitti mm. aivan upean tulkinnan Old man river'istä.
Lustossa kävimme myös. Siellä oli näyttelynä Kankaalla - suomalaista tekstiilitaidetta. Siihen olin vähän pettynyt. Toki siellä oli upeita töitä, mutta näytteille asettelu ei todellakaan ollut mitenkää erityisen mallikasta. Esim. rakennuksen tuulikaapissa oli upeita kudottuja puita "piilossa" ovien takana.


Ostin matkalta vain vyyden paperilankaa, sellaista joulun punaista, ja myös vyyden oranssia Pirkka paperinarua. Ajattelin siitä punaisesta tehdä jotain joululahjoiksi ystäville. Oranssista yritän värkätä ehkä tabletteja, kunhan keksin kivan langan siihen lisäksi. Sopisi nimittäin upeasti terassin pöydän väriin.

Sain tädiltäni vaalen keltaista Palmaa noin 400grammaa, josta piti tulla serkulleni toppi erään Pirkan ohjeen mukaan, mutta se ei kelvannut ja jäi seisomaan. No, minä ajattelin tehdä siitä jotain tytöilleni. Ostin Lollipoppia  lisäksi ja teen nyt ponchoja vähän muunnellulla ohjeella, joka löytyy Novitan kesä 2005 lehdestä (malli 46). Tein ensin hatusta tempaisten lisää silmukoita ohjeeseen verrattuna, koska teen suurempia kuin malli n.120 cm, mutta sain purkaa aloituksen ohjeen silmukka määrä riitää ihan hyvin minun käsialallani 140 cm kokoiselle tytölleni. Yritän saada kaksi ponchoa valmiiksi koulujen alkuun mennessä. Tiedän, että monelle se on ihan helppoa, mutta kun on tässä elämässä muutakin. Kuten puusavottaa (talven puut leivinuuniin on jotenkin hankittava kokoon), marjan poimintaa (vatut ja mustikat odottavat poimijaansa metsässä) ja vielä opiskelut ja normaalit kotityöt. Joten jouten ei jouda olla...