Olen osa-aika työssä, joka kyllä tuntuu aivan täysipäiväiseltä työltä. Tällä kertaa homma on erilaista kuin aiemmin, niin että minulla ei ole valmista materiaalia ei oikeastaan yhtään - kaikki "väännetään" ihan vaan tätä kuukauden keikkaa varten. Mehut on poissa. Miten tuntiensuunnittelu ja oppimateriaalin tekeminen voikin olla näin hankalaa?

Osittain tätä projektia varten ja toisaalta ihan huvikseni olen "testannut" paria ohjetta.

17797.jpg

Vauvan tossuja ja hiirtä. Toinen tossuista on kasassa vain nuppineuloilla, ihan tarkoituksella. Tossujen ohje on Suuri Käsityölehdestä 4/2003. Valitsin tossujen ohjeista ihan yksinkertaisimmalta näyttävän ja testasin osaanko lukea ohjetta. Totesin, että jos en jo jotain neulomisesta tietäsi, en tällä ohjeella ehkä tossua olisi aikaan saanut. Sen verran epämääräiseksi jossain kohti ohje jäi.
Hiiren ohje puoleastaan oli hyvä! Se on otettu Kotilieden viime vuoden joululahja numerosta (siis Kotiliesi no 21/2004,  ilmestymispäivä 9.11.2004). Se kuitenkin miinuksena tästäkin ohjeesta on sanottavana, että siinä oli unohdettu hiiren täyttäminen kokonaan.

Hiiri olis siitä mukava, että se voisi aivan hyvin olla vaikka alakoululaiselle sopiva työ. Jos mietin omaa tytärtäni, joka tällä hetkellä neuloo lapasia koulun käsityön tunnilla, olisi tämä hiiri ollut varmasti motivoivampi työ. Samoja asioita siinä olisi oppinut - silmukoiden lisäämisiä ja kaventamisia. No, joustinneule olisi jäänyt uupumaan.

Seuraavana vuorossa ovat sitten virkkausohjeet. Ja mitäköhän kivaa niihin löytäisi....