Aika huristaa eteenpäin erittäin nopeasti. Kesä on jo melkein loppu tai ainakin koulut alkaa ensi viikolla. Harmi miten vähän on tänä kesänä  - ainakin toistaiseksi - ollut lämmintä ja miellyttävää, mutta toisaalta on tällaisia kesiä ollut ennenkin. Esimerkiksi vuonna -96, kun kuopus syntyi oli samankaltainen kesä. Lämpimät kelit alkoivat elokuun 10. päivä kun oli silloisen pienokaisen, nykyisen liki muikkuikäisen, ristiäiset. Toivottavasti nytkin vielä tulee lämmintä.

Vähitellen on taas neulomisintokin palannut, vaikka välillä oikea käsi meinaa tehdä tepposia. Välillä siinä jänne kipeytyy niin, ettei mitään kärsi tehdä. Virkkaaminen taitaa olla kaikkein pahinta kädelle, joten sen joudun  jättämään vähemmälle ( niin kun minä nyt mitenkään paljon olisin virkannut ennestäänkään ).

Minulle oli jostakin tupsahtanut yksi kerä Opalin sukkalankaa Eule värisenä. Jonkin aikaa sitä pyörittelin ja ihmettelin, että millaiset sukat  siitä tekisin, kunnes Raverlyn ihmemaassa keksin hakea langan nimellä mitä toiset ovat ko. langasta tehneet ja siellä tupsahti eteeni hauska ja ennen kaikkea uteliaisuuteni herättänyt malli. Siinäpä minulle uusi projekti.

1796931.jpg

Täytyy sanoa, että kenties Dropsin Fabelista neulottuna nämä olisivat kivemman näköiset, mutta onpahan kokeiltu. Mielestäni nämä ei istuvuudeltaan ole parhaat mahdolliset sukat. Tuohon nilkaan jää vähän turhaa löysää ja kärki on vähän outo. Helppothan nämä oli tehdä kuin mikä, mutta koska nämä tehtiin tasona. Toisaalta perinteisesti tehtävissä sukissa ei ole silmukoitavaa saumaa kuten näissä on. Ja minulla ainakin, jotta saan saumasta hyvän, silmukointi sujuu hitaasti - hitaaaasti.

1796932.jpg

Sain myös joskus kauan aikaa sitten Hestialta arvonta voittona Dropsin Alpaca lankaa kaksi kerää. Ne ovat odottaneet kivaa ohjetta. Olen jo pitemmän aikaa harkinnut baskerin neulomista, ja kuikas ollakaan Dropsin syksyn mallistossa oli/on kivannäköinen baskeri. Ja sehän pääsi heti puikoille. Tuli se neulottua, mutta on jo purettukin.

1796935.jpg

Se oli kyllä ihan hyvännäköinen siihen asti kunnes pingotin sen. Tai olihan se hyvännäköinen pingottamisen jälkeenkin. Oikeastaan ulkonäkö vain parani, mutta koko oli sen jälkeen aivan hervoton. Niinpä vähän surullisena purin sen, ja nyt mietin teenkö uuden pienemmillä puikoilla ja vähemmällä silmukkamäärällä vai etsinkö suosiolla uuden mallin.