Sain lankaa. Naapurimiehen edesmenneen äidin jäämistön langat päätyivät minulle, koska naapurinmiehen lähipiirissä ei olla käsityöihmisiä. 

220370.jpg

Kaksi laatikollista erilaisia lankoja, kuten kuvasta näkyy, päätyivät työhuoneen sohvalle odottamaan parempaa sijoituspaikkaa. Tuossa on aivan ihania lankoja mukana. Novitan vanhaa 100% villa olevaa Faunaa, Tampellan Pääsky pellava - akryylilankaa, Rondon Vauva lankaa, Florikaa luonnon vaaleana ja poltetun oranssin värisenä ja muita erilaisia villalankoja, sekoitelankoja sekä myös vähän virkkauslankoja.
Juu, ihan kun niitä lankoja ei olisi jo ollut ennestäänkin. Vaan onnellisena otin langat vastaan. Nyt kun vaan saisi työinnon päälle.

Työjuttuja varten olen vähän virkannut. Pieniä mallitöitä lähinnä. Olen soveltanut erilaisia ohjeita ja tehnyt niistä omanlaisia versioita.

220372.jpg

Pupu munanlämmittimeen yhdistelin ideaa Käspaikan sivuilta löytyvistä huovutetuista munamyssyistä ja Suuren käsityölehden (3/1998) virkatuista munanlämmittimistä. Mininallen  ja liskojen alkuidea on myös Käspaikasta, mutta etenkin liskoja muutin aika tavalla alkuperäiseen verrattuna. Virkkasin sen yhtenä kappaleena ja lisäsin nuo reunukset. Tuo pinkki lisko, jossa näyttää olevan tuo valkea reunus, siihen on itse asiassa virkattu heijastinnauhaa.

Neuleet ovat vähän seisseet. Ja aloitinhan minä uuden työnkin, jotta käsityötapaamisessamme minulla olisi silleen suunnilleen aivotontyö. Siellä näet tulee yleensä naurettua ja höpötettyä niin paljon, että mitään kovin monimutkaista työtä ei kannata tehdä tai sen saa purkaa. Teen Rustikasta Tallinn huivin tyylillä omaa sovellusta. Silleen vähän reilumpaa - kookkaampaa ja  sileänä neuleena. Ja tiedoksi, kävin viikolla hakemassa vielä yhden kerän lankaa. Nyt ei lopu lanka kesken.