Viime viikolla oli täälläpäin syysloma. Yhtenä päivänä ystävättäreni neuvoi tyttärilleni pajutöitä. Ystävättäreni on jo tosi taitava alan harrastaja. Hän tekee taitavasti koreja, vateja ja kaikenlaista muuta mitä pajusta tehdään. Itse olen pajutöiden saralla myös aloittelija. En ole koskaan oikein perehtynyt asiaan. Nyt minäkin sain oppia samalla vaikken itse tehnytkään muuta kuin toimin assistenttina. Täytynee joku kerta mennä pajutyökurssille tai ainakin hankkia joku hyvä kirja asiasta.

235200.jpg

No, joka tapauksessa tytöt saivat kivat “kuuset” tehtyä ihan pienessä ajassa.
Nyt vain pitäisi mennä pajunkeruuseen, jotta opitut taidot eivät unohtuisi ja tytöt voisivat tehdä tuollaiset pajukoristeet vaikka mummille ja mummolle joululahjaksi. Jos puut vielä koristelisi vaikka puuhelmillä, niistä tulisi varmaan upeat.

Eilen oli käsityötapaaminenkin. Minä vain piipahdin paikalla hakemassa Jaanalta yhteistilauksesta kirjan. Ajattelin, että on parempi jos en levitä flunssaani kovin, siksi vain piipahdus. Ilahduttavasti tapaamiseen tuli uusiakin ihmisiä, meitä alkaa olla täällä Joensuussa aikamoinen joukko koossa  yhdessä harrastamassa käsitöitä.

Niin se kirja - se on tämä !

235199.jpg

Kivoja malleja ja mikä parasta näissä malleissa tehdään rintamuotolaskoksia (siis neulotaan rinnoille muotoa lyhennetyillä kerroksilla), mikä valitettavasti unohdetaan yleensä neulemalleista. Ajatelkaa. Joka ainoassa ommellussa puserossa - lukuun ottamatta trikoopuseroita tehdään jokaiseen kokoon rintamuotolaskos. Ja parempi laatuisissa trikoopuseroissakin rintamuotolaskokset on vähintään koosta 42-44 alkaen jopa jo aikaisemmin. Miksi niitä ei muka tarvittaisi neulotuissa puseroissa?
Ainut hankaluus on että mitat tässä kirjassa on tuumina, mutta eipä noita nyt ole kovin vaikea muuttaa senteiksi tai muuttaa senttimittoja tuumiksi. Netistä löytyy sivuja, joilla on muuntiamia, joilla muuttaminen käy käden käänteessä.

Viikonloppuna on Joensuussa Taikasormet käsityömessut. Siellä tulee varmasti visiteerattua. Sunnuntaina on myös Käspaikka. Nyt.  -näyttelyyn liittyvä FT Ildikó Lehtisen luento Käsipaikka - sielun tie taivaaseen nimen alla. Sen aion myös mennä kuuntelemaan. Toimelias viikonloppu edessä.